Om Formgravyr

Mitt namn är Arthur Kolehmainen och med mitt företag Formgravyr så erbjuder jag alla typer av handgravyr i metall.

Redan tidigt i barndomen blev jag intresserad av att teckna och forma. Jag har alltid tyckt att det varit något speciellt att se vad jag själv har skapat.

Min väg in i gravyrens värld började när jag hösten 2010 började studera på den 3-åriga silversmedlinjen vid Tammerfors Yrkesskola i Lempäälä, Finland.

gravor-hantverkare-gravyr-handgravyr
gravyr-ring-namn

2014 flyttade jag till Sverige där jag började på hantverksakademin i Stockholm för att vidareutbilda mig inom guldsmide. Under den 2 åriga utbildningen så satt jag som lärling hos Guldsmederna Jenny Fors Gentele och Anders Fors. Under denna utbildning fick jag chansen att gå en grundkurs i handgravyr på lärcentrum i Falköping för Magnus Svärd. 

Paralellt med mitt intresse för skapande i metall så hade ett annat intresse vaknat till liv under de föregående åren nämligen tatuering. Under kursen för Magnus Svärd insåg jag hur jag nu hade chansen att kombinera mina två olika intressen i skapandet av vackra gravyrer.

Efter ytterligare kurser samt övning på egen hand så startade jag Formgravyr för att kunna erbjuda detta unika hantverk.