Gravyr av hängsmycken

Att handgravera text på smycken är vanligt och det går att utföra på en mängd olika sätt.

Här finner Ni hängsmycken som jag handgraverat. Ett hängsmycke går att handgravera på en mängd olika sätt för att skapa ett personligt smycke. Man kan bland annat välja olika typer av fonter och även hur texten skall sitta på smycket. På dessa silverhängsmycken blev det en mer stilistisk utförande med ändå en vanlig typ av font. Detta för att få utfyllt hela ytan av hängsmycket. På nära håll kan man tydligt läsa vad som står och på långt håll blir utseendet mer av ett slags mönster.

hangsmycke-gravyr-handgravyr-text
keltisk-monster-handgravyr

Handgravyr av bokstav eller bokstäver går att utföra på så många olika sätt. Det finns tusentals olika typsnitt och alla går tyvärr inte att rekommendera för handgravyr men oftast kan man anpassa de flesta önskemålen. Det brukar väljas bland några klassiker och det som brukar styra är frågan om det önskas bli mer i rak eller kursiv stil.

Jag brukar för det mesta rita upp för hand med blyertspenna det som skall graveras på smycket eller föremålet för att då har man mera kontroll över det hela. På så sätt kan jag hela tiden ändra och anpassa ritningen till objektet. I vår värld kan 0,5mm göra en jätte stor skillnad. Efter att ritninger ser bra ut så kan man påbörja handgravyren.

Handgravyr är ett roligt och utmanande yrke eftersom det alltid är något speciellt som skall utföras. Det kan vara ett nytt föremål eller något som gott i arv. Kanske förmedla sin kärlek till sin partner eller familjemedlem. Ett släktvapen eller annan symbol som betyder mycket för just dig. Det behöver inte alltid vara ett namn och datum utan man kan skapa olika mönster och ytor som är inspirerade från olika saker. Läs mer om mönstergravyr här.