Handgjord-smycken-hangsmycke

Gravyr med känsla för form – handgravera ett viktigt budskap

Gravyr eller handgravyr som beskriver att gravyr utförs för hand av en kunnig hantverkare som kallas för handgravör / gravör. En handgravör utför gravyr med vassa verktyg som skär i metallen. Gravören har olika former på verktygen beroende på vilken typ av gravyr gravören skall gravera. Ett sånt verktyg heter stickel.

De flesta gravyrarbeten idag brukar vara gravyr på smycken, gravera ring som t.ex gravyr klackring med gravyr monogram, gravera släktvapen eller textgravyr. Handgravyr görs ofta även på hängsmycken och armband, som utsmyckas av gravyr text och mönstergravyr.

Gravören jobbar som en konstnär. Skissar ritningar och har lärdom av kalligrafi, smyckestillverkning och design. Gravera smycken, silverföremål, bestick och pokaler. Handgravyr i stockholm utförs i egen verkstad. För att gravera din ring eller hängsmycke kontakta mig. Boka tid här eller fråga något kring gravyr genom att maila mig direkt.

Handgravera ett viktigt budskap

Smycken ges bort vid speciella händelser. Högtider där man firar varandra eller en som står en nära. Ger du bort ett smycke i gåva och vill komplettera med personlig gravyr så kan jag hjälpa dig. Det vanligaste som man brukar gravera är namn gravyr, en vacker mening, symbol, mönstergravyr på ring, monogram och vapengravyr.

Handgravyr är ett noggrant hantverk som utförs för hand och kan ta tid beroende på typ av gravyr. För enklare typer av gravyr som textgravyr kan leveranstiden vara 2-7 dagar. Mer avancerade gravyrer som gravyr släktvapen, sigillgravyr kan det vara en leveranstid på 4-6 veckor.

Jag rekommenderar att du hör av dig i god tid. Tveka inte att höra av dig även om det är akut för att se om jag kan hjälpa dig. Vid akut ring mig på telefonen 072-838 38 71.

arthurkolehmainen

Mitt namn är Arthur Kolehmainen och med mitt företag Formgravyr så erbjuder jag alla typer av handgravyr i metall. Redan tidigt i barndomen blev jag intresserad av att teckna och forma. Jag har alltid tyckt att det varit något speciellt att se vad jag själv har skapat. Vill dela med mig tankar kring inspiration och symbolik som vägleder skapandet till smycken som jag med mitt företag Formgravyr skapar. Älskar du smycken lika mycket som jag och vill få en fördjupning kring guldsmide och handgravyr så råder jag dig läsa mer och följa oss på sociala medier. -Arthur Kolehmainen