Gravyr-silverbagare-namn

Personlig gravyr till doppresent med ett viktigt budskap

Personlig gravyr till doppresent utförs med omsorg av en handgravör. Gravören har ett oerhört stort ansvar vid gravyr av släktklenoder, oftast i silver som tillverkats över 100 år sedan av erfarna hantverkare. Vackra föremål så som bägare, bestick och skålar som nu ska gå i arv till nästa generation.

Handgravyr är utan tvivel ett måste när du önskar få graverat ett ovärderligt föremål.

Utöver gravyr ringar och gravera smycken, graverar handgravören större föremål i silver. Gravyr doppresent är ett väldigt utmanande arbete. Där varje steg har en plan och utförs med ytterst hög precision.

Leveranstid för handgravyr får du räkna med ca. 2-4 veckor. Boka tid direkt.

Gravyr-handgravyr-dop-doppresent-silver

Ovan kan du se mig polera en skål i silver som jag sedan utfört text gravyr doppresent på.

Det är viktigt att stilen för gravyr doppresent med text skall utföras likt det befintliga typsnittet. Jag kommer först att studera den befintliga gravyren och skissa upp ett förslag så likt som möjligt.

Innan jag sätter igång gravyrarbetet kommer du att få en skiss där du ser hur jag tänkt utföra den nya gravyren. Efter ditt godkännande kommer jag att slutföra arbetet.

Gravyr-typsnitt-textgravyr

Ovan kan du se ett exempel på hur jag studerat och tolkat ett äldre handgraverat typsnitt. Där kunden fått en tydlig skiss på hur gravyren kommer att utföras.

Gravyr doppresent kan påbörjas

Gravyr doppresent i silver kräver precision, tålamod, kunskap i kalligrafi och öga för minsta detaljer. Med hjälp av stödlinjer och uträkningar hittar gravören en balans mellan texten och föremålet. Bokstav för bokstav ritas upp distinkt och ritningen vägleder gravören till framgång.

Man brukar välja typsnitt bland några klassiker även om det finns tusentals typsnitt att välja på. Det som brukar styra är frågan om det önskas bli mer i rak eller kursiv stil.

Nedan kan du se exempel på typsnitt från ett kompendium av sveriges gravörmästareförening.

Tveka inte att höra av dig om du har en doppresent eller ett smycke du önskar få graverat. Boka tid eller fråga mig om gravyr via mail. Ange fullständigt namn samt telefonnummer vid tidsbokning.

arthurkolehmainen

Mitt namn är Arthur Kolehmainen och med mitt företag Formgravyr så erbjuder jag alla typer av handgravyr i metall. Redan tidigt i barndomen blev jag intresserad av att teckna och forma. Jag har alltid tyckt att det varit något speciellt att se vad jag själv har skapat. Vill dela med mig tankar kring inspiration och symbolik som vägleder skapandet till smycken som jag med mitt företag Formgravyr skapar. Älskar du smycken lika mycket som jag och vill få en fördjupning kring guldsmide och handgravyr så råder jag dig läsa mer och följa oss på sociala medier. -Arthur Kolehmainen