Handgravyr av klackring med vacker symbol eller monogram

Handgravyr av klackring

Handgravyr på klackring går att gravera på flera olika sätt. Handgravyren av klackringen anpassas med t.ex. monogram , symbol eller textgravyr genom att rita upp det som skall handgraveras på klackringen för att uppnå bästa resultat.

Handgraverade klackringar är något som vi har burit på i flera sekel och nu börjar graverade klackringar komma tillbaka i mode.

Det som är bra att veta innan man bestämmer sig för att köpa en klackring som skall graveras är hur den är tillverkad. En handsmidd klackring som är i massivt material är det bästa alternativet eftersom då kan handgravyren utföras djupt och även mer detaljrikt. En gjuten klackring kan innehålla små porer som kan ge besvär för handgravören under arbetet.

Däremot om klackringen är väldigt tunn i materialet så kan man tyvärr inte gravera tillräckligt djupt och då riskerar man att gravyren nöts bort med tiden. Då får man utföra ytgravyr och eventuellt minska detaljer av handgravyren på klackringen.

Ovan kan ni se ett exempel på handgravyr av klackring. Kunden ville få sin klackring handgraverad med ett olivträd. En symbol för fred!

Handgravyr av symboler är något vi brinner för och detta var en ära att få handgravera klackringen med en symbol av olivträd.

Nedan kan ni se ett exempel på en klackring som är handgraverad med ett monogram. Olika bokstäver går att kombinera på olika sätt och för att få en vacker handgravyr på klackringen så bör bokstäverna anpassas på klackringen genom att rita upp dom för hand innan man utför handgravyren.

Det går inte att jämföra maskingravyr med handgravyr eftersom maskiner och datorer inte kan anpassa bilder och textgravyr till det specifika smycket som skall graveras. En klackring är något unikt redan i sig och därför tycker vi att den är värd en handgravyr som håller livet ut och sedan kan beundras av nästa generation.

Handgravyr på klackring kan t.ex. vara en bokstav, ett monogram, släktvapen eller symbol. Handgravören tar fram förslag utifrån era önskemål och tankar.

Har ni en klackring som ni vill komplettera med handgravyr? Kontakta oss!

arthurkolehmainen

Mitt namn är Arthur Kolehmainen och med mitt företag Formgravyr så erbjuder jag alla typer av handgravyr i metall. Redan tidigt i barndomen blev jag intresserad av att teckna och forma. Jag har alltid tyckt att det varit något speciellt att se vad jag själv har skapat. Vill dela med mig tankar kring inspiration och symbolik som vägleder skapandet till smycken som jag med mitt företag Formgravyr skapar. Älskar du smycken lika mycket som jag och vill få en fördjupning kring guldsmide och handgravyr så råder jag dig läsa mer och följa oss på sociala medier. -Arthur Kolehmainen