Handgravyr – utvändig gravyr av ringar

Handgravyr på utsidan av ringar kan vara ett alternativ om man vill ha en unik ring utan stenar. Tusentals varianter att välja mellan så därför tänkte jag nämna några saker som kan vara bra att tänka på innan man bestämmer sig.

Som en tumregel brukar jag säga att det som går att rita i skala 1:1 går även att handgravera. Man kan börja med att skriva ner sina idéer och om man känner för att skissa upp något så kan det vara ett bra sätt att samla ihop sina tankar på. Efter att man fått fram en idé kan vi tillsammans se hur handgravyren skulle passa på ringen eller ett annat smycke. Allt från text, symboler, monogram och mönstergravyr går att utföra på de flesta ytor av metall.

Nedan kan ni se hur jag först ritat upp namnen på ringar och hur resultatet blev. För att se mera exempel av handgravyr får ni gärna kika in på sociala medier genom att klicka på ikonerna nedan. Är det något ni undrar över handgravyr så är det bara att maila.

handgravyr-text-utvändiggravyr-gravyr

Anledning till varför jag ritar upp designen för hand på föremålen som skall handgraveras är att jag hela tiden kan anpassa mig för att behålla mig till proportioner och eventuellt till en vissa form. Storlek och placering är väldigt viktigt vid det här steget. När jag är nöjd med ritningen kan jag börja handgravera.

handgravyr-ringar-text-romersk

Handgravyr av text på utsidan. Detta är bara ett exempel av tusentals andra alternativ. Man får se handgravyr lite som konst var ens fantasi sätter gränserna, så länge man håller sig till skala 1:1.

arthurkolehmainen

Mitt namn är Arthur Kolehmainen och med mitt företag Formgravyr så erbjuder jag alla typer av handgravyr i metall. Redan tidigt i barndomen blev jag intresserad av att teckna och forma. Jag har alltid tyckt att det varit något speciellt att se vad jag själv har skapat. Vill dela med mig tankar kring inspiration och symbolik som vägleder skapandet till smycken som jag med mitt företag Formgravyr skapar. Älskar du smycken lika mycket som jag och vill få en fördjupning kring guldsmide och handgravyr så råder jag dig läsa mer och följa oss på sociala medier. -Arthur Kolehmainen