Handgravyr bokstav

Handgravyr av bokstav eller bokstäver går att utföra på så många olika sätt. Det finns tusentals olika typsnitt och alla går tyvärr inte att rekommendera för handgravyr men oftast kan man anpassa de flesta önskemålen. Det brukar väljas bland några klassiker och det som brukar styra är frågan om det önskas bli mer i rak eller kursiv stil.

Nedan kan ni se exempel på typsnitt från ett kompendium av sveriges gravörmästareförening.

handgravyr-typsnitt

Jag brukar för det mesta rita upp för hand med blyertspenna det som skall graveras på smycket eller föremålet för att då har man mera kontroll över det hela. På så sätt kan jag hela tiden ändra och anpassa ritningen till objektet. I vår värld kan 0,5mm göra en jätte stor skillnad.

Handgravyr-ring-initialer

Efter att jag är nöjd med ritningen och dubbelkollat att allt är rätt stavat så kan jag ta fram min stickel och börja gravera.

handgravyr-monogram-bokstäver

Resultatet på denna handgravyr blev riktigt bra och det beror dels på att ritningen jag gjorde i början var noggrann. Följer man efter ritningen och kontrollerar stickeln så blir det bra. Denna stil heter schatterad och det är dom små horisontala linjerna som kallas för schattering. Det ger bokstäverna mera fart och liv.

arthurkolehmainen

Mitt namn är Arthur Kolehmainen och med mitt företag Formgravyr så erbjuder jag alla typer av handgravyr i metall. Redan tidigt i barndomen blev jag intresserad av att teckna och forma. Jag har alltid tyckt att det varit något speciellt att se vad jag själv har skapat. Vill dela med mig tankar kring inspiration och symbolik som vägleder skapandet till smycken som jag med mitt företag Formgravyr skapar. Älskar du smycken lika mycket som jag och vill få en fördjupning kring guldsmide och handgravyr så råder jag dig läsa mer och följa oss på sociala medier. -Arthur Kolehmainen